Amennyiben egy finom, laktató, gyors és laktózmentes vacsorára vágysz, akkor ez a Te recepted lesz. Körülbelül 20 perc alatt elkészíthető ez a gombás csoda. A fényképért elnézést kérek.
Hozzávalók:
- fél cukkini
- 1 fokhagyma
- fél vöröshagyma
- 1 paradicsom (vagy 3-4 kisebb koktélparadicsom)
- fél doboz sűrített paradicsom
- só, bors, oregánó, bazsalikom
- olívaolaj
- 8 kisebb champion gomba (vagy amilyen van otthon)
- sajt (ami van otthon) (nekem laktózmentes szeletelt trappista volt itthon)
Elkészítés:
- Vágjuk kisebb darabokra a cukkinit, vöröshagymát és fokhagymát.
- Hámozzuk meg a paradicsomokat. (Kissé vágjuk be a paradicsom tetejét, öntsünk rá forró vizet, hagyjuk benne 1-2 percig, majd öntsük le róla. Én utána hidegvizet szoktam rá önteni, hogy ne legyen annyira forró.) Majd vágjuk kis darabokra.
- Hevítsük fel az olajat, süssük meg benne a hozzávalókat, majd tegyük bele a sűrített paradicsomot, egy nagyon pici vízzel öntsük fel.
- Fűszerezzük ízlés szerint.
- Közben mossuk meg a gombát, húzzuk le a héját és szedjük ki a tönkjét. (van aki a kis spóralemezeket is kiszedi egy kiskanállal)
- Töltsük meg a gombákat.
- Süssük előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10 percig.
Jó étvágyat hozzá!
Írta: Sütő-Kicsák Krisztina
1 adag kb. 120 kalória.