Itt a nyár, szívesen eszünk és készítünk könnyedebb ételeket. Ilyen ez a töltött cukkini recept is.

Annyira kevés hozzávaló kell hozzá és ráadásul nagyon laktató is.  Abszolút szénhidrát csökkentett és elkészítheted laktózmentesen is.

Mivel nálunk több fajta sajt volt itthon, ezért nem lett laktózmentes, de ha kihagyod belőle a bryndzát és csak juhtúrót használsz hozzá, és a rizs helyett akár köles vagy quinoa kerül bele, akkor totál low carb és laktózmentes is lesz.

Hozzávalók 2 főre 2 adagra:

  • 2 db közepes méretű cukkini
  • 1 dl tejföl
  • 15 dkg juhtúró
  • 5 dkg bryndza (elhagyható)
  • 10 dkg rizs vagy köles vagy quinoa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 6-7 szelet bacon

Elkészítés:

  1. A megmosott cukkinit félbevágod és kikanalazod a magját, majd megsózzuk és 20 percre félretesszük.
  2. A juhtúrót és bryndzát (ez elhagyható) összekevered a tejföllel, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és a megfőtt rizzsel.
  3. Töltsd ezt a krémet a cukkinibe és tegyél a tetejére bacont.
  4. Helyezd a megtöltött cukkiniket egy tepsibe (sütőpapírral bélelt), fedd le alufóliával és előmelegített sütőben süsd 220 fokon 25-30 percig, majd vedd le a fóliát és további 15 percig, amíg a bacon szép ropogósra sül a tetején.

Szeretnél még hasonló laktózmentes, gluténmentes vagy szénhidrát csökkentett receptekről olvasni? Csatlakozz Facebook csoportunkhoz vagy olvass itt az oldalunkon más ehhez hasonlókat.

 

 

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás