Rakott tejszínes cukkinis csirkemell (laktózmentes) – egy könnyű, mégis laktató fogás, ami tökéletes választás ebédre vagy vacsorára. Krémes, szaftos és tele van friss ízekkel – laktózérzékenyeknek is bátran ajánlott!

 

Hozzávalók 4-6 fő részére

1 db nagy cukkini

50 dkg darált csirkemell

400 g kockázott paradicsom (nekem konzerves paradicsomom volt)

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

200 ml főzőtejszín

12 dkg rizs és10 dkg quinoa

ízlés szerint só

ízlés szerint őrölt bors

10 dkg laktózmentes trappista (nekem szeletelt sajt volt most itthon)

Rakott tejszínes cukkinis csirkemell elkészítése:

  1. A darált csirkemellet kevés olajon megsütjük. Hozzáadjuk a kockára vágott cukkinit, hagymát, paradicsomot, fokhagymát és sózzuk, borsozzuk, majd letakarva lassú tűzön hagyjuk párolódni. Ez idő alatt megfőzzük a rizst és a quinoát.
  2. Amikor a cukkinis hús kész van, beleöntjük a tejszínt (én laktózmenteset tettem bele) és ezzel is főzzük még 10 percet, majd ráöntjük a felét rizsre a másik felét a quinoára. Összekeverjük alaposan, majd tűzálló tálba tesszük. Megszórjuk reszelt sajttal (laktózmentes trappistával) és 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

Írta: Sütő-Kicsák Krisztina

Rakott tejszínes cukkinis csirkemell elkészítése

 

Kövesd be Facebook oldalunkat illetve iratkozz fel hírlevelünkre hogy az elsők között megkapd az újságot már csütörtökön!!!!

LÉPJ KAPCSOLATBA VELÜNK, HIRDETÉSED EGYSZERŰEN FELADHATOD A VÁRPALOTAINFÓBA!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás