Rakott tejszínes cukkinis csirkemell (laktózmentes) – egy könnyű, mégis laktató fogás, ami tökéletes választás ebédre vagy vacsorára. Krémes, szaftos és tele van friss ízekkel – laktózérzékenyeknek is bátran ajánlott!
Hozzávalók 4-6 fő részére
1 db nagy cukkini
50 dkg darált csirkemell
400 g kockázott paradicsom (nekem konzerves paradicsomom volt)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
200 ml főzőtejszín
12 dkg rizs és10 dkg quinoa
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
10 dkg laktózmentes trappista (nekem szeletelt sajt volt most itthon)
Rakott tejszínes cukkinis csirkemell elkészítése:
- A darált csirkemellet kevés olajon megsütjük. Hozzáadjuk a kockára vágott cukkinit, hagymát, paradicsomot, fokhagymát és sózzuk, borsozzuk, majd letakarva lassú tűzön hagyjuk párolódni. Ez idő alatt megfőzzük a rizst és a quinoát.
- Amikor a cukkinis hús kész van, beleöntjük a tejszínt (én laktózmenteset tettem bele) és ezzel is főzzük még 10 percet, majd ráöntjük a felét rizsre a másik felét a quinoára. Összekeverjük alaposan, majd tűzálló tálba tesszük. Megszórjuk reszelt sajttal (laktózmentes trappistával) és 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.
Írta: Sütő-Kicsák Krisztina
Kövesd be Facebook oldalunkat illetve iratkozz fel hírlevelünkre hogy az elsők között megkapd az újságot már csütörtökön!!!!
LÉPJ KAPCSOLATBA VELÜNK, HIRDETÉSED EGYSZERŰEN FELADHATOD A VÁRPALOTAINFÓBA!