Hozzávalók 4-6 fő részére
1 db nagy cukkini
50 dkg darált csirkemell
400 g kockázott paradicsom (nekem konzerves paradicsomom volt)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
200 ml főzőtejszín
12 dkg rizs és10 dkg quinoa
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
10 dkg laktózmentes trappista (nekem szeletelt sajt volt most itthon)
Elkészítés
- A darált csirkemellet kevés olajon megsütjük. Hozzáadjuk a kockára vágott cukkinit, hagymát, paradicsomot, fokhagymát és sózzuk, borsozzuk, majd letakarva lassú tűzön hagyjuk párolódni. Ez idő alatt megfőzzük a rizst és a quinoát.
- Amikor a cukkinis hús kész van, beleöntjük a tejszínt (én laktózmenteset tettem bele) és ezzel is főzzük még 10 percet, majd ráöntjük a felét rizsre a másik felét a quinoára. Összekeverjük alaposan, majd tűzálló tálba tesszük. Megszórjuk reszelt sajttal (laktózmentes trappistával) és 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.



Írta: Sütő-Kicsák Krisztina