A mai ebédem zöldségleves, rakott padlizsán és egy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető gyümölcsös sütemény lesz.

Mindegyiket igyekeztem alacsony kalóriatartalmúra készíteni, hogy beleférjen az ebédem 500-600 kcal közé. És ami még szuper, hogy laktózmentesen készítettem el őket.

Szeretnél több low carb és laktózmentesen receptet? Csatlakozz hozzánk

A mostani cikkeben a RAKOTT PADLIZSÁN receptjét osztom meg veletek 9 lépésben

Hozzávalók:

  • 500 g darált sertés hús (sajnos pulyka nem volt a boltban, amúgy abból készült volna)
  • 2 db padlizsán (nagy)
  • 100 g sajt (reszelt), laktózmentes, 2 csomag laktózmentes mozzarella, 1 csomag reszelt parmezán
  • 1 konzerv darabolt paradicsom szósz (cukor nélkül), Én az Aldiban szoktam venni, és 1 fél doboz sűrített paradicsom
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek oregánó
  • bors
  • eritrit az édesítésre (ez elhagyható, de Én szeretem ha édes a pari szósz)

Elkészítés:

  • Előmelegítettem a sütőt 175 fokra.
  • Megmostam a padlizsánokat, kb. 1 cm-es szeletekre vágtam, befújtam mindkét oldalát olívaolajjal.
  • Kibéleltem egy tepsit sütőpapírral, majd ráhelyeztem a padlizsánokat szorosan egymás mellé és sütöttem 15 percre.
  • Felaprítottam a vöröshagymát és fokhagymát és üvegesre pároltam.
  • Hozzáadtam a darált húst, sót, borsot. Kevergettem sűrűn amíg a hús mindenhol nem fehéredett ki és levet nem eresztett.
  • Majd hozzáadtam a paradicsom szószt, a darabolt paradicsom konzervet és az oregánót.
  • Elkevertem alaposan a szósszal és hagytam főni kb. 15 percig.
  • Miután megsültek a padlizsánok, a bolognais ragut elhelyeztem a padlizsán szeletekre,és ami szelet maradt azt még a ragu tetejére tettem. Felvágtam a mozzarellát, és elhelyeztem a tetején,  majd jöttek a reszelt sajtok.
  • Visszatettem a forró sütőbe és kb. 15-20 perc alatt készre sült.

Nekem ebből 2 db kisebb jénai tálba való lett, ami kb. 6-8 adag.

Még több recept ITT

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás