Már olyan régen nem osztottunk meg recept ötletet, hogy arra gondoltam, ennek most biztosan örülni fogtok. Az az igazság, hogy mivel annyira megemelkedtek az árak a boltokban különböző okok miatt, ezért mostanában inkább főzünk itthon és nem rendeljük a hét közbeni fogásokat. Igyekszem mindig úgy főzni, hogy 2-3 napig kitartson, laktató legyen és lehetőleg alacsony kalóriatartalmú, lassan felszívódó szénhidrátokból és sok zöldséggel.

A rakott édesburgonya is egy ilyen recept lesz. Általában úgy főzök, hogy körbenézek itthon és megnézem mi van kibontva, mit tudnék felhasználni. Ez is így készült. Mivel laktózérzékeny vagyok és egyre nehezebben bírom a minimálisan laktózos ételeket is, ezért igyekszem ha nem is mindenben, de a legminimálisabbra csökkenteni a laktózt az ételeinkben.

Hozzávalók:
  • 500 g darált pulykacombfilé (más húsból is elkészíthető)
  • 2 db édesburgonya
  • 100 g Quinoa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisdoboz paradicsompüré
  • Bazsalikom, őrölt kömény, majoranna, só, bors
  • 1 kis pohár laktózmentes tejföl
  • kb. 1 dl laktózmentes főzőtejszín
  • Oliva olaj
  • 100 g laktózmentes sajt
Elkészítés:
  1. A quinoát megfőzzük két és félszeres mennyiségű vízben, a finomra vágott hagymát és a fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzátesszük a húst és a paradicsompürét, lepirítjuk, majd fűszerezzük a sóval, borssal, bazsalikommal, köménnyel és majorannával. Felöntjük egy deci vízzel, és 20 percig pároljuk lassú tűzön.
  2. Ha a húsos ragu kész, akkor keverjük a főtt quinoával. Az édesburgonyákat 1-2 cm-es szeletekre vágjuk, sütőpapírral fedett tepsibe tesszük, szétszórva, megspricceljük egy kis olívaolajjal, hogy egyenletesen süljön. 180 fokon 30 percig sütjük.
  3. Egy közepes falú tepsi alját kikenjük kevés olajjal, teszünk egy réteg quinoás-húsos ragut, egy réteg édesburgonyát, majd még egy réteg quinoás-húsos ragut A tetejére a tejföllel elkevert főzőtejszínt, amit sóval borssal ízesítettünk, elkenjünk, és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Ez a mennyiség 6 adagra bontható.
Írta: Sütő-Kicsák Krisztina
Más mentes recepteket ebben a csoportban olvashattok.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás