A mai leves hozzávalóiból maradt 2 kisebb darab csirkemell, meg a múlt heti ebéd ötletemből, amit nem készítettem el egy padlizsán. Gondolkodtam mit is lehetne készíteni belőlük. Internet a barátom, és lásd találtam egy receptet, amit kissé átformáltam a magam ízlésére és ez lett belőle:
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 1 padlizsán
- 1 konzerv paradicsom (olasz, amit már meg volt meghámozva)
- 1 vöröshagyma
- 1 fokhagyma
- laktózmentes trappista sajt
- fűszerek: só, bors, oregánó, bazsalikom
- olíva olaj
Elkészítés:
- A padlizsánt szeletekre vágtam és megsóztam, majd félretettem.
- Felkockáztam a hagymát, foghagymát, csirkemell filét és a paradicsomot.
- A csirkemellet elősütöttem és félretettem, majd ebben az olajban megdinszteltem a hagymát, fokhagymát, paradicsomkonzervet és hozzátettem az elősütött csirkét.
- Megpároltam.
- A padlizsánról felitattam a vizet.
- Rétegeztem egy hőálló tálban: egy sor padlizsán, egy sor húsos-paradicsomos ragu és a végén reszeltem rá laktózmentes trappista sajtot.
- 200 fokos előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöttem.
Jó étvágyat!
Írta: Sütő-Kicsák Krisztina