A mai leves hozzávalóiból maradt 2 kisebb darab csirkemell, meg a múlt heti ebéd ötletemből, amit nem készítettem el egy padlizsán. Gondolkodtam mit is lehetne készíteni belőlük. Internet a barátom, és lásd találtam egy receptet, amit kissé átformáltam a magam ízlésére és ez lett belőle:

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé
  • 1 padlizsán
  • 1 konzerv paradicsom (olasz, amit már meg volt meghámozva)
  • 1 vöröshagyma
  • 1 fokhagyma
  • laktózmentes trappista sajt
  • fűszerek: só, bors, oregánó, bazsalikom
  • olíva olaj

Elkészítés:

  1. A padlizsánt szeletekre vágtam és megsóztam, majd félretettem.
  2. Felkockáztam a hagymát, foghagymát, csirkemell filét és a paradicsomot.
  3. A csirkemellet elősütöttem és félretettem, majd ebben az olajban megdinszteltem a hagymát, fokhagymát, paradicsomkonzervet és hozzátettem az elősütött csirkét.
  4. Megpároltam.
  5. A padlizsánról felitattam a vizet.
  6. Rétegeztem egy hőálló tálban: egy sor padlizsán, egy sor húsos-paradicsomos ragu és a végén reszeltem rá laktózmentes trappista sajtot.
  7. 200 fokos előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöttem.

Jó étvágyat!

Írta: Sütő-Kicsák Krisztina

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás