Házi grillezett hamburgerpogácsa – az egyik legnépszerűbb nyári grillklasszikus, amit otthon is elkészíthetsz, akár kezdőként is!
Ha eddig csak előre csomagolt húspogácsákkal próbálkoztál, itt az idő, hogy kipróbáld ezt az egyszerű, de különleges házi verziót, amit fűszerekkel, kis titkos hozzávalóval és a grill adta füsttel emelünk mesteri szintre. Tökéletes kerti partikra, családi vacsorákhoz vagy csak egy ízes hétvégi élményhez!

Adag: 4 db normál méretű hamburgerhez
Előkészítési idő: 10 perc + 20 perc pihentetés
Grillezési idő: 8–10 perc
Grill típusa: Gáz- vagy faszenes grill

Hozzávalók a hamburgerpogácsához:

  • 600 g darált marhahús (min. 20% zsírtartalom, pl. lapocka vagy nyak)

  • 1 tk só

  • 1/2 tk frissen őrölt fekete bors

  • 1/2 tk füstölt paprika

  • 1/2 tk fokhagymapor

  • 1/2 tk vöröshagymapor

  • 1 tk Worcestershire szósz (opcionális, de ajánlott!)

  • 1 ek jéghideg víz

Előkészítés lépésről lépésre:

  1. A darált húst keverd össze az összes fűszerrel és a Worcestershire szósszal.

  2. Ne gyúrd túl – épp csak álljon össze!

  3. Formázz 4 egyforma pogácsát, kb. 2 cm vastagságban. A közepüket kissé nyomd be az ujjaddal (így nem púposodik fel sütés közben).

  4. Fedd le, és pihentesd a hűtőben 20-30 percet, hogy az ízek összeérjenek, a forma pedig megtartsa magát.

grillezett hamburgerpogácsa

Grillezés:

Faszenes grill:

  • Készíts direkt hőt: a faszenet oszd el egyenletesen, és várj, míg fehér parázs lesz.

  • Hőmérséklet: kb. 220–240°C

Gázgrill:

  • Előmelegítés közepes-magas hőfokon.

  • Olajozd be enyhén a grillrácsot, vagy kend meg a pogácsákat olajjal.

Grillezési idő:

  • Oldalanként 4–5 perc, közepesen átsült húshoz.

  • Ne nyomkodd sütés közben – így bent marad a szaft!

  • Ha kérsz sajtot, az utolsó 1 percben tedd a tetejére, és fedd le a grillt.

Tálalás, feltétek:

  • Puhára pirított buci (a grillen félbevágva, 1-2 perc alatt)

  • Saláta, paradicsom, lilahagyma, savanyú uborka

  • Ketchup, mustár, majonéz vagy házi burger szósz

  • Extra ötlet: grillezett bacon, jalapeño vagy sült hagymakarikák

Tipp a tökéletes burgerhez:

Használj minőségi, frissen darált marhahúst – nem kell bele tojás vagy zsemlemorzsa! A zsírtartalom és a pihentetés adja meg a tökéletes állagot és ízt.
Ha húshőmérőt használsz, a közepesen átsült burger belső hője 63–68°C között ideális.

Kövesd be Facebook oldalunkat illetve iratkozz fel hírlevelünkre hogy az elsők között megkapd az újságot már csütörtökön!!!!

LÉPJ KAPCSOLATBA VELÜNK, HIRDETÉSED EGYSZERŰEN FELADHATOD A VÁRPALOTAINFÓBA!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás