Joghurtos-citromos grillezett csirkemell – már a neve is a nyár ízeit idézi! Ha valami különlegeset keresel a hétvégi grillezésre, ami túlmutat a szokásos pácolt húsokon, ez a görög ihletésű recept neked szól. A selymes görög joghurt, a friss citrom és az aromás fűszerek együtt igazi mediterrán hangulatot csempésznek a kertbe. Ráadásul nemcsak ízletes, hanem egyszerűen elkészíthető is, és garantáltan sikert arat a családnál vagy baráti társaságnál. Ebben a cikkben lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan lesz belőle tökéletesen grillezett, szaftos csirkemell a tányérodon.

 

Adag: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc + 2-4 óra pácolás
Grillezési idő: 10–14 perc
Grill típusa: Gáz, elektromos- vagy faszenes grill

Hozzávalók a pácban:

  • 4 db csirkemellfilé (kb. 150-180 g-os)

  • 200 g natúr görög joghurt (10%-os a legjobb)

  • 2 gerezd fokhagyma, reszelve

  • 1 bio citrom reszelt héja + a leve

  • 1 tk szárított oregánó

  • 1 tk füstölt paprika

  • 0,5 tk őrölt római kömény

  • 1/2 csokor friss petrezselyem aprítva

  • 3 ek olívaolaj

  • só, frissen őrölt fekete bors

Pácolás lépései:

  1. A joghurtot keverd el az összes fűszerrel, citrommal, fokhagymával és olívaolajjal.

  2. A csirkemelleket tisztítsd meg, majd egyenletes vastagságúra szeleteld el. (kb. 2-2,5 cm vastagra).

  3. Forgasd bele a csirkéket a pácba úgy, hogy minden oldalukat jól fedje.

  4. Fedd le, és tedd a hűtőbe legalább 2 órára, de a legjobb, ha 4-5 órát áll.

Görög joghurtos-citromos grillezett csirkemell 2

Grillezés:

Faszenes grill:

  • Készíts direkt hőt: a parázs legyen közvetlenül a grillrács alatt.

  • Hőmérséklet: közepes–magas (kb. 200–220°C)

Gázgrill:

  • Melegítsd elő a grillt közepes-magas fokozaton.

  • A csirkéket kend meg vékonyan olajjal, és helyezd az előmelegített grillre.

Grillezési idő:

  • Süssük a csirkéket oldalanként 5-7 percig, amíg a belső hőmérséklet eléri a 74°C-ot.

  • A sütés közben egyszer fordítsd meg őket, és az utolsó 2 percben tegyél mellé félbevágott citromokat, amik enyhén karamellizálódnak.

Joghurtos-citromos grillezett csirkemell tálalási javaslat:

  • Frissen grillezett pita vagy lapos kenyér

  • Görög saláta (uborka, paradicsom, lilahagyma, feta, olívabogyó)

  • Extra joghurtos öntet (kevés citrommal, olívaolajjal és kaporral keverve)

  • A grillezett citromot a tetejére nyomva intenzív, savanykás ízt ad

Tipp:

Ha időd engedi, a pácolt csirkét egy éjszakán át is a hűtőben hagyhatod. Még szaftosabb lesz! Grillezés előtt mindig vedd ki legalább 20 perccel korábban, hogy szobahőmérsékletű legyen – így egyenletesebben sül át.

Kövesd be Facebook oldalunkat illetve iratkozz fel hírlevelünkre hogy az elsők között megkapd az újságot már csütörtökön!!!!

LÉPJ KAPCSOLATBA VELÜNK, HIRDETÉSED EGYSZERŰEN FELADHATOD A VÁRPALOTAINFÓBA!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás