A forró csokit már évek óta használják a betegségek és rosszkedv ellen. A 16. és 19. században úgy ismerték, mint különösen egészséges italt, és gyógyszerként is használták.
Ebbe bele is kapaszkodhatunk, bár valljuk be manapság nem az egészségünkre gyakorolt kedvező hatása miatt isszuk, de ez sem lehet mellékes! A csokoládénak önmagában is elég magas az antioxidáns-tartalma, ez pedig segít a szívbetegségek megelőzésében, gátolja a korai öregedést, és még a rák kialakulásának kockázatát is csökkenti!
Mindezek mellett, serkentőleg hat az agyműködésre, hangulatfokozó, vérnyomáscsökkentő hatása van, és még a fogyásban is segíthet!
És ami a legfontosabb, biztosan észrevetted, hogy a forró csokizástól nyugodtabb és boldogabb leszel?!
Elkészíteni számtalan módon lehet, gyerekeknek, de magunknak is feldobhatjuk pillecukorral, tejszínhabbal, én most egy „felnőttesebb” változatot hoztam, írom is a receptet:
Hozzávalók:
- 8dl tej
- 1 rúdfahéj
- párszem csillagánizs
- 2 pici szárított chili
- 1 kk. vanília-kivonat
- 5 dkg kockára tördelt csokoládé
- 1 ek.méz
- csipet só
- 4 marék pillecukor
Elkészítése:
Egy edénybe öntöttem a tejet, beleszórtam a fahéjat, a csillagánizst, a szárított chilit, a vanília-kivonatot, a kockára tördelt jó minőségű, legalább 70%-os csokoládét és a mézet. Hagytam forrni pár percet, majd leszűrtem, csészékbe öntöttem, és pillecukorral borítottam be.
Boldogságos forró csokizást!