Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 tojás
- 4 ek. DW -50% liszt
- 4 dkg negyedannyi édesítő
- 2 ek. keserű kakaópor
- fél csomag sütőpor
- fél dl folyékony kókuszolaj
Túrókrém:
- fél kg zsírszegény túró
- 15 dkg görög joghurt
- 3 dkg negyedannyi édesítő
- 1 cs. vaníliás xilit
- 1 cs. zselatinfix
Zseléréteg:
- 4 dl cukormentes Fanta
- 10 dkg DW főzős vaníliapuding
- 1 dkg negyedannyi édesítő
Elkészítés:
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük a negyedannyival, majd beletesszük a sárgáját is, illetve a jól összekevert sütőporos-kakaós lisztet. Belecsorgatjuk a kókuszolajat is.
- 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük a piskótát majd tűpróbával ellenőrizzük.
- A krémhez a túrót összekeverjük a joghurttal, a negyedannyival, a xilittel és végül hozzáadjuk a zselatinfixet is, majd 10-15 percig pihentetjük.
- Ezután a túrókrémet a kihűlt piskótára kenjük és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
- A zseléréteghez összefőzzük a fantát a vaníliapudinggal és a negyedannyival majd kicsit kihűtve a túrókrém tetejére öntjük.
- Pár órára hűtőbe tesszük, majd óvatosan felszeleteljük.
Írta: Sepovics Anett