Diétás epres piskóta készült ma nálunk – tegnapról maradt egy marék eper, amit nem ettünk meg, és gondoltam, sütök belőle valami finomságot. Olyat, amit a férjem és a gyermekem is szívesen megeszik, én pedig bűntudat nélkül élvezhetem, mert nem „hízlalom” vele magam.

Hozzávalók:

Diétás epres piskóta elkészítése:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A sárgájába beletesszük a cukor és eritrit keverékének egyik felét, a fehérjébe a másik felét és külön-külön felverjük őket robotgéppel.
  3. A felvert tojássárgáját óvatosan a felvert tojásfehérjéhez keverjük.
  4. A sütőport a liszttel összekeverjük, majd nagyon óvatosan a tojásokhoz adjuk.
  5. Kivajazott és belisztezett tortaformába öntjük.
  6. A tetején elrendezzük a felvágott epreket.
  7. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. (tűpróba szükséges a végén)
Diétás epres piskóta

Jó étvágyat hozzá!

Írta: Sütő-Kicsák Krisztina

 

Kövesd be Facebook oldalunkat illetve iratkozz fel hírlevelünkre hogy az elsők között megkapd az újságot már csütörtökön!!!!

LÉPJ KAPCSOLATBA VELÜNK, HIRDETÉSED EGYSZERŰEN FELADHATOD A VÁRPALOTAINFÓBA!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás