Diétás epres piskóta készült ma nálunk – tegnapról maradt egy marék eper, amit nem ettünk meg, és gondoltam, sütök belőle valami finomságot. Olyat, amit a férjem és a gyermekem is szívesen megeszik, én pedig bűntudat nélkül élvezhetem, mert nem „hízlalom” vele magam.
Hozzávalók:
- 4 db nagyobb tojás (lehetőleg M-es)
- 2,5 dkg nádcukor (a család miatt) és 2,5 dkg eritrit
- 4 dkg Dia-Wellness Lisztkeverék 50% liszt és 4 dkg Dia-Wellness sütőliszt
- 4 g sütőpor
- marék eper
Diétás epres piskóta elkészítése:
- A tojásokat kettéválasztjuk.
- A sárgájába beletesszük a cukor és eritrit keverékének egyik felét, a fehérjébe a másik felét és külön-külön felverjük őket robotgéppel.
- A felvert tojássárgáját óvatosan a felvert tojásfehérjéhez keverjük.
- A sütőport a liszttel összekeverjük, majd nagyon óvatosan a tojásokhoz adjuk.
- Kivajazott és belisztezett tortaformába öntjük.
- A tetején elrendezzük a felvágott epreket.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. (tűpróba szükséges a végén)

Jó étvágyat hozzá!
Írta: Sütő-Kicsák Krisztina
Kövesd be Facebook oldalunkat illetve iratkozz fel hírlevelünkre hogy az elsők között megkapd az újságot már csütörtökön!!!!
LÉPJ KAPCSOLATBA VELÜNK, HIRDETÉSED EGYSZERŰEN FELADHATOD A VÁRPALOTAINFÓBA!