Hozzávalók:
- cukormentes étcsokoládé
- olívaolaj
- /laktózmentes/ túró
- negyedannyi édesítő
- /laktózmentes/ tejföl
- vaníliaaroma
- reszelt citromhéj
Elkészítés:
90 gramm cukormentes étcsokit felolvasztottam 1 kanál olívaolajjal, majd kikentem a szilikonos muffinforma 4 kapszliját az olvasztott csokival (több is kijönne belőle, de én biztosra mentem). 10 percre mélyhűtőbe tettem, majd megismételtem még egyszer, hogy biztosan el ne repedjen a csoki”kosárka” a későbbiekben.
Miközben a csoki dermedt, 350 gramm túrót kikevertem egy evőkanál négyszeres erejű édesítővel, 3 evőkanál tejföllel és egy teáskanál vaníliaaromával. Ebbe a túrós keverékbe reszeltem még egy kis citromhéjat is.
Mindezek után megtöltöttem a csokikosárkákat a túrókrémmel, majd a maradék csokit elegyengettem a tetején (ez lett az alja )
2 órára ment a mélyhűtőbe, majd készen is lett.
1 darab (kb 90-95 gramm) tápanyagtartalma:
~160 kcal
~ 10,5 g CH
~ 11 g Fehérje
~ 9 g Zsír