A tó part,a természetes vízű starndok sokkal vonzóbbak számomra a túlzsúfolt élményfürdőknél.

Hurrá strand szezon!Végre itt az igazi nyár! Ebben a melegben mi másra vágynánk, mint hogy vízközelben legyünk és felfrissítsük magunkat valamelyik strandon.
Magyarország bővelkedik folyókban, tavakban, melyek a nyári forróságban fürdőzésre csábítanak. Számos élményelem közül válogathatunk, csúszdázhatunk, labdázhatunk, akár akadálypályákon tehetjük próbára ügyességünket, de különböző vízi járműveket is kipróbálhatunk.

Blogcikkemben hazánk természetes vízi strandjai közül szeretnék megmutatni párat Nektek:

Kezdjük a Balatonnal, mert  a legnagyobb és legszínesebb tavunk!

Platán Strand  Balatonboglár

Platán Strand

Platán Strand

A balatonboglári Platán strand a Balaton egyik legnagyobb és legjobban felszerelt szabad strandja, amely évről évre a „Kékzászló” minősítést is megkapja. A mintegy 600 méter hosszú partszakaszon és a hozzákapcsolódó területen több játszótér, sportpályák, sétányok, árnyékot adó fák és tiszta mosdók találhatók.

A szabad strand területén található a Buborék Élményfürdő, ahol óriási csúszda, élménymedence, valamint szárazföldi- és vízi játékok várják a gyerekeket.

A Platán strand az aktív pihenést kedvelőknek kimondottan ideális helyszín a délutáni ejtőzéshez, ugyanis homokos röplabda-, foci-, streetball- és strandkézi-pálya, valamint gumilapos kosárlabdapálya is helyet kapott, emellett pedig még a füves területeken is van a labdajátékokhoz elkülönített rész.

Tófürdő  Gyömrő

Tófürdő

Tófürdő

Magyarország első öko fürdője!!!

A különleges mikroklímájú Gyömrői Tófürdő 100 hektárnyi erdős parkkal körülvéve várja látogatóit a strandszezonban.

A fürdésre kijelölt partszakasz 500 méter hosszan követi a tó vonalát. Vize fokozatosan mélyül, így a kisgyermekes családok is nyugodt szívvel választhatják.

Az aktív kikapcsolódás szerelmesei a fürdőzés mellet wakeboard és röplabdapályán, valamint egy felfújható elemekből álló vízi parkban tesztelhetik tudásukat. A gyerekeket pedig modern játszótér és csúszda várja.

Bővebben »

D-Beach: a strand  Domony

D-Beach: a strand

D-Beach: a strand

Különleges, egyedi strand, tengerparti hangulatot idéző partszakasszal!

A D-Beach egy színvonalas, kulturált natúr park, amely 14000 négyzetméter homokos plázzsal, strandröplabda és strandfoci pályákkal áll a környékbeliek és az országos bajnokságok rendelkezésére.

Különleges és egyedi a strand és a szabadidőpark, tengerparti hangulatot idéző partszakasza, melyhez hasonló Budapest 30 kilométeres vonzáskörzetében nem található.

Tófürdő  Nyíregyháza

Tófürdő

Tófürdő

Sóstógyógyfürdőn, tölgyerdővel körülvéve található a 9,5 hektár területű Sóstói-tó. Nevét a Tófürdő a partjain kivirágzott sziksóról kapta, melyből régen szódát főztek a közelben épített szódaházban. A Sóstói tó északi része a csónakázótó, a déli a tófürdő.

Ennek partjára selymes Tisza-fövenyt terítettek, és Kovács Tibor tervei alapján 1930-ban megépítették a balatonfüredi fürdőházat idéző faépületet.

A 2000 négyzetméteres parkosított területen egy gyógymedence (34 °C), és egy gyermek csúszdával és vízi gombával kialakított gyermekmedence várja a strandolókat. A tófürdő 1325 vendéget fogadhat egyszerre.

Dombori Duna-strand  Fadd

Dombori Duna-strand

Dombori Duna-strand

Fadd-Dombori a faddi Duna-holtág mellett helyezkedik el. A 12 km hosszú Duna-holtág a csend és nyugalom birodalma, ideális hely a nyugodt pihenésre vágyóknak. Dombori a vízi sportok kedvelőinek is kiváló hely, a holtág egykori versenypályáján már számos nemzetközi versenyt is rendeztek. Az üdülőtelepen több jól kiépített strand található és felszerelt tenisz-, foci-, kézilabda-, kosárlabda- és strandröplabda-pályával, így a sportos nyaralást kedvelőknek is ajánlható. A Holtág a horgászás örömeinek hódolóknak igazi paradicsom, Dombori főként óriásharcsáiról ismert.

Fadd-Dombori üdülőtelep csodálatos természeti környezetben terül el, parkjai ápoltak, üde zöldjükkel kellemessé teszik a pihenést. Madárcsivitelés, tiszta, friss levegő, ápolt zöld környezet várja az idelátogatókat. Bővebben »

Achilles Park  Győr

Achilles Park

Achilles Park

Kisalföld központjában Győrtől 5 km-re a festői szépségű Holt-Marcal partján, tájvédelmi körzet szomszédságában helyezkedik el az egyedülálló hangulatú Achilles Tó Szabadidőpark és Üdülőfalu.

A park közepén levő négyhektáros tó déli partján kb. 250 m hosszú partszakaszon helyezkedik el a strand. A strandon homokos vízpart és füves napozó terület várja vendégeinket. A tó vízminősége kitűnő, melyet rendszeresen ellenőriz az ÁNTSZ.

A tó nyáron közkedvelt strand a fiatalok és családok találkozóhelye, ahol a vendégek természetes környezetben a hűsítő vízpart mellett múlatják a forró nyári napokat. A vendégek kényelmét szolgálja a kajak és csónakkölcsönző.

Bővebben »

Vadkerti-tó  Soltvadkert

Vadkerti-tó

Vadkerti-tó

A Vadkerti-tó, régi nevén Büdöstó. A hetvenhektárnyi, gyógyhatással is bíró, fürdésre kiválóan alkalmas tóhoz part menti sekély vize miatt sokan járnak kisgyerekekkel, de az úszók is kedvelik, hiszen nem kell messzire begyalogolniuk, amíg mély vizet találnak. Ennek kezdetét gondosan kihelyezett bóják jelzik, a fürdőzők biztonságát szakképzett vízimentő felügyeli.

A fürdőzők és a gyerekek szórakoztatására több vízibiciklikölcsönző, trambulin, futballozásra alkalmas tér, vidámpark, és óriáscsúszda áll rendelkezésre. Ivóvízvételi lehetőség, zuhanyzók, két WC-blokk mosdóval, öltöző kabinok, találhatók a parton.

A part egyik oldala nádas: ez a horgászok és a nyugalmat kedvelők világa.

Rukkel-tó Waterpark  Taksony

Rukkel-tó Waterpark

Rukkel-tó Waterpark

A csendes természeti környezetben, amely nyugalmat áraszt a Rukkel-tó Waterpark pihenési és felüdülési lehetőséget nyújt mind a fiatalabb, mind az idősebb korosztály számára. A Rukkel-tó szolgáltatásai elsősorban mégis az aktív pihenést szolgálják.

Hatalmas parkosított terület 14 pálya csúszda, ugrótorony, vízibiciklik, korszerű büfék, sörözők,mosdók várják a vendégeket. Egy 23 ha területen, 12 ha vízfelülettel, ami mind-mind a vendégek rendelkezésére áll, hogy egy felejthetetlenül kellemes nyarat töltsenek el nálunk, a Rukkel-tónál.

Bővebben »

Tisza-tó strand  Abádszalók

Tisza-tó strand

Tisza-tó strand

Abádszalók a Tisza-tó partján, Tiszafüred és Szolnok között fekszik. A város a mozgalmas vízparti üdülésekről, vízi sportokról és a gyönyörű környezetéről híres. Abádszalók egyik fő turisztikai látnivalója a Tisza-tó, amely az elmúlt években rengeteg fejlesztésen, újításon esett át, amelyek mellett a strand megőrizte nosztalgikus hangulatát is.

A strandon mindenki megtalálhatja a magának megfelelő programot, legyen szó akár családokról, vízi sport kedvelőkről, vagy csak a szimplán pihenni vágyókról.

Bővebben »

Lupa-tó  Budakalász

Lupa-tó

Lupa-tó

A Lupa-tó két strandból áll, összesen 10.000 fő befogadására képes. A kisebb, az ún. Dürer Öböl, ami 2.500 strandolót tud egyszerre befogadni, árfekvésében olcsóbb, mint a nagyobb területen lévő Lupa Prémium Beach, ahol akár 7.500 vendég is kényelmesen elfér.

A Prémium Beach fehér homokos, karibi feelinget idéző strandja nemzetközi mércével mérve is kimagasló szolgáltatásokat nyújt. Budapest északi határában egy 100 hektáros területen található a kristálytiszta vizű Lupa-tó, ami ma már Magyarország legnagyobb egybefüggő strandja, minden igényt kielégítve, amit egy egyszerű csobbanáson túl el lehet képzelni.

Bővebben »

Kistó Strand  Orfű

Kistó Strand

Kistó Strand

Pécstől 15 km-re a Megyek-Hegyháton lévő tórendszer első tava az Orfűi-tó, melyet a környékbeliek Kistó-ként ismernek.

Az Orfűi tó Pécs térségének egyetlen engedéllyel rendelkező nyílt vízi strandjaként üzemel. Maga a strand körülbelül 2 hektár nagyságú, végig homokos aljzatú. A strand 2 500 fő befogadására alkalmas.

A 2002-ben helyreállított tó egyaránt alkalmas fürdőzésre, valamint a vízi sportok számos változatának művelésére.

A strand területén kiépített sétányok, sportpálya, ingyenes minigolf és strandbüfé található.

Bővebben »

Szajki-tavak strand  Hosszúpereszteg

Szajki-tavak strand

Szajki-tavak strand

A szajki 6-os számú tó áll a fürdőzni vágyó vendégek részére.A 4 hektár alapterületű tó 6-8000 nm2-es fürdőzésre kijelölt szabad vízfelszínnel várja vendégeit.

A strand partszakasza 200 méter hosszú és mintegy 2 hektár füvesített terület áll rendelkezésre facsoportok árnyékában, melyen helyet kapott futballpálya, röplabdapálya, pingpong asztal és egy játszótér is.

A turisztikai fejlesztés során a tó partrendezési munkálatain túl sor került egy homokos partszakasz kialakítására, új helyet kapott a felújított bejárat, és a vizesblokk is teljesen korszerűvé vált.

Bővebben »

Tisza-parti szabad strand  Tiszakécske

Tisza-parti Szabadstrand

Tisza-parti Szabadstrand

Tiszakécske kiemelkedő turisztikai-, idegenforgalmi vonzástényezője a Tisza. A települést 22, 5 km hosszan határolja a folyó. A Tisza-parton több mint 300 méter hosszan homokos szabadstrand működik. Itt minden esztendőben június 1-től augusztus 30-ig fürdőmesteri szolgálat vigyáz a vizes kikapcsolódásra vágyókra.

A tiszakécskei Tisza-parti Szabadstrand országosan is ritkaságszámba megy, hiszen a nagy folyó mentén mindössze három ilyen helyen működik hivatalosan homokos tengerpartra emlékeztető, mesés környezettel övezett strand. A fürdőzők kényelmét szolgálják a parton és az üdülőterületen működő szolgáltató és vendéglátó egységek. A parton a nyári szezonban strandröplabda bajnokság, homokvárépítő verseny és sok más érdekes program kínál kikapcsolódási lehetőséget.

Bővebben »

Ha élményfürdőket szeretnél megismerni ITT találsz!

Kövess minket facebookon

 

 

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás