Hozzávalók kb. 5-6 adaghoz:

700 g darált pulykacomb

150 g zabpehely

1 db vöröshagyma

1-2 gerezd fokhagyma

só, bors, fűszerpaprika

10 db tv paprika

500 ml sűrített paradicsom, vagy paradicsomlé ( én felesbe csináltam, mert volt itthon házi paradicsom levem)

édesítőszer ízlés szerint

1-2 kanál zabliszt (attól függően mennyire szeretnétek sűrűre a szószt)

1-2 dl víz, ha szükséges

Elkészítés:

  1. A darált husit összedolgozzuk a zabpehellyel, az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel.
  2. A tv-paprikákat kicsumázzuk, és megtöltjük a töltelékkel, ha marad még töltelék, akkor gombócokat formázunk belőle.
  3. Egy nagy lábasba beletesszük a megtöltött paprikákat, ráöntjük a sűrített paradicsomot, paradicsomlevet. Ha nem lepte még el a paprikákat, akkor még öntünk hozzá vizet. ( A lényeg hogy mindenképpen ellepje a paradicsomos lé a paprikákat.)
  4. Addig fűzzük, míg meg nem puhul a hús. Közepes lángon érdemes főznünk.
  5. Amikor megfőttek a töltött paprikák, akkor kiszedjük egy tálba, és besűrítjük a zabliszttel a paradicsomos levet. 1 kanál olíva olajon megpirítjuk a zablisztet, és a paradicsomos lével hígítjuk.
  6. Amikor besűrűsödött az alap levünk, akkor édesítő szerrel ízesítjük, visszatesszük a paprikákat a szószba, és kicsit összeforraljuk.

Írta: Kicsák Boglárka

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás