Az egyik NEM receptes csoportban osztotta meg valaki ezt az arab édességet, amit Ramadán idején szoktak fogyasztani.
Én elkészítettem a mindenmentes változatát. Persze azért aki IR-es és a dietetikusa látná ezt a receptet nem ezt mondaná, de szerintem ennyi belefér.
Már 2x is megcsináltam, mert annyira szaporán megy, imádom hogy nem kell hozzá mérleget használni és olyan finom hogy megnyalod mind a 10 ujjad utána.
Hozzávalók:
3 bögre Dia-Wellness Lisztkeverék 50% liszt + Dia-Wellness Sütőliszt fele-fele arányban
1 csomag szárított élesztő
2 evőkanál eritrit ( én egy picivel többet tettem bele)
0,5 bögre olaj (olíva olajat tettem bele)
1 bögre laktózmentes tej (ez lehet növényi tej is)
csipet só
laktózmentes sajt (ami van otthon. Nekem most kecske sajt és Medve sajt volt. De lehet füstölt sajt, bármi. )
Elkészítés:
- A hozzávalókat összegyúrom egy tálban.
- 30 percet hagyom kelni.
- A sajtot kockákra vágom, golyókat formázok a tésztából és a közepébe beleteszek 1-1 sajtot.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé teszem a golyókat.
- Lekenem tejjel vagy tojással.
- Megszórom a tetejét szezámmaggal.
- Előmelegített sütőben megsütöm 180 fokon kb. 25 percig.
- Ha kész, a végén mézzel lecsurgatom a tetejét.
Írta: Sütő-Kicsák Krisztina