Az egyik NEM receptes csoportban osztotta meg valaki ezt az arab édességet, amit Ramadán idején szoktak fogyasztani.

Én elkészítettem a mindenmentes változatát. Persze azért aki IR-es és a dietetikusa látná ezt a receptet nem ezt mondaná, de szerintem ennyi belefér.

Már 2x is megcsináltam, mert annyira szaporán megy, imádom hogy nem kell hozzá mérleget használni és olyan finom hogy megnyalod mind a 10 ujjad utána.

Hozzávalók:

3 bögre Dia-Wellness Lisztkeverék 50% liszt + Dia-Wellness Sütőliszt fele-fele arányban

1 csomag szárított élesztő

2 evőkanál eritrit ( én egy picivel többet tettem bele)

0,5 bögre olaj (olíva olajat tettem bele)

1 bögre laktózmentes tej (ez lehet növényi tej is)

csipet só

laktózmentes sajt (ami van otthon. Nekem most kecske sajt és Medve sajt volt. De lehet füstölt sajt, bármi. )

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat összegyúrom egy tálban.
  2. 30 percet hagyom kelni.
  3. A sajtot kockákra vágom, golyókat formázok a tésztából és a közepébe beleteszek 1-1 sajtot.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé teszem a golyókat.
  5. Lekenem tejjel vagy tojással.
  6. Megszórom a tetejét szezámmaggal.
  7. Előmelegített sütőben megsütöm 180 fokon kb. 25 percig.
  8. Ha kész, a végén mézzel lecsurgatom a tetejét.

Írta: Sütő-Kicsák Krisztina

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás