Sajtos csirkesaláta áfonyával
Hozzávalók
Egy tasak salátakeverék
10 dkg friss áfonya
1-2 újhagyma
Sült csirkemell felkockázva
Kék sajt vagy mozzarella
Pirított zsemlekocka
Az öntethez:
5 evőkanál olívaolaj
2 kávéskanál méz
1 kávéskanál mustár
só, bors
Elkészítés
Elsőként keverjük össze az öntet hozzávalóit, hogy legyen idejük összeérni az ízeknek. Tegyünk mindent egy tálba és alaposan keverjük, rázzuk össze. A sült csirkemellet – amelyet akár az előző napi maradékból is felhasználhatunk, vagy vehetünk hozzá néhány kész sült csirkecombot, ha nincs időnk sütni – kockázzuk fel és keverjük össze a salátamixszel. Adjuk hozzá a felkarikázott hagymát, a sajtot – az erős sajtok kedvelőinek kék sajtot, míg a többieknek inkább mozzarellát ajánlunk –, és adjuk hozzá a 10 dkg áfonyát is. Locsoljuk meg az öntettel az egész keveréket, a végén pedig dobáljunk hozzá néhány kocka pirított zsemlét is, hogy finom ropogós legyen.
Forrás: www.ridikul.hu