Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasba öntjük a cukrot és a citromsavat, felöntjük 2 liter vízzel, beledobjuk a karikákra vágott kezeletlen citromot, és felforraljuk.
  2. Közben a levendula szárának az alsó részétől felfelé haladva, egy mozdulattal egyszerűen lehúzzuk a virágokat egy nagyobb tálba.
  3. Ha felforrt a vizünk, leforrázzuk vele a megtisztított levendulákat, majd lefedve legalább 1 napig pihentetjük.
  4. Másnap átszűrjük a levet, újból felforraljuk, majd még melegen a megtisztított üvegekbe töltjük.
  5. Lezárjuk, majd fejjel lefelé pihentetjük 15 percig.
  6. Ha letelt az idő, visszafordítjuk az üvegeket, egy konyharuhába szorosan betekerjük, és legalább egy éjszakát pihenni hagyjuk.
  7. Másnap fogyaszthatjuk is, kész a házi levendulaszörpünk!

Saját magatok tovább variálhatjátok, én például menta levelet is teszek bele, és természetesen háromszoros szorzóval dolgozom a megadott mennyiségeknél!:-)

Forrás:

https://www.nosalty.hu/recept/hazi-levendulaszorp

Írta: Leszpuch Henrietta

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás