Hozzávalók
Elkészítés
- Egy lábasba öntjük a cukrot és a citromsavat, felöntjük 2 liter vízzel, beledobjuk a karikákra vágott kezeletlen citromot, és felforraljuk.
- Közben a levendula szárának az alsó részétől felfelé haladva, egy mozdulattal egyszerűen lehúzzuk a virágokat egy nagyobb tálba.
- Ha felforrt a vizünk, leforrázzuk vele a megtisztított levendulákat, majd lefedve legalább 1 napig pihentetjük.
- Másnap átszűrjük a levet, újból felforraljuk, majd még melegen a megtisztított üvegekbe töltjük.
- Lezárjuk, majd fejjel lefelé pihentetjük 15 percig.
- Ha letelt az idő, visszafordítjuk az üvegeket, egy konyharuhába szorosan betekerjük, és legalább egy éjszakát pihenni hagyjuk.
- Másnap fogyaszthatjuk is, kész a házi levendulaszörpünk!
Saját magatok tovább variálhatjátok, én például menta levelet is teszek bele, és természetesen háromszoros szorzóval dolgozom a megadott mennyiségeknél!:-)
Forrás:
https://www.nosalty.hu/recept/hazi-levendulaszorp
Írta: Leszpuch Henrietta