Ezt is saját ötlet alapján dobtam össze. Így született meg az alábbi epres-habos csoda.

Hozzávalók:

Piskóta:

4 tojás

4 ek hideg víz

5 ek zabpehelyliszt

1/2 ek negyedannyi édesítő

3 ek eritrit

1/2 cs sütőpor

A tojásfehérjét felverem, a sárgáját pedig habosra keverem a két fajta édesítővel és a vízzel. Hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatom a felvert fehérjét. 180 fokon kb. 16 percig sütöm.

Eperkrém:

300 g túró

150 g 0%-os jogobella joghurt

kb 10-12 db eper lepürésítve

6-8 db eper apróra vágva

1-2 ek negyedannyi (ízlés szerint)

zselatinfix (én 2 zacsival csináltam, de egy is elég lehet)

Mindent összekeverek és a kihűlt piskóta tetejére simítom. 10-15 percre hűtőbe teszem.

Teteje:

200 ml Hulala (sajnos nekem most csak cukros volt itthon )

1 cs Habfixáló

A tejszínt felverem, a habfixáló hozzáadása után pedig addig verem mixerrel, míg a kívánt állagot elérem.

A süti tetejére simítom és pár órát állni hagyom.

Jó étvágyat!

Írta: Sepovics Anett

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás