Még nem késő beszerezni a hozzávalókat hiszen az epernek most van szezonja, habár ez a recept olyan egyszerű, hogy simán lehet, hogy van is otthon Neked minden alapanyag és uzsonnára már eheti is a család.
Hozzávalók:
250 gramm eper
250 gramm túró
60 gramm zabpehelyliszt
2 tojás
3 teáskanál vaníliaaroma
1 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál méz
1 evőkanál negyedannyi édesítő
Elkészítés:
Az eper felét egy sütőforma aljára karikáztam, a többi hozzávalót összekevertem, ráöntöttem az eper”ágyra”, majd a tetejére karikáztam a maradék gyümölcsöt.
200 fokon 20 percig sült. Isteni lett.
Tápanyagtartalom 100 grammban:
114 kcal
10 gramm CH
8,9 gramm fehérje
2,4 gramm zsír
Írta: Sepovics Anett